Pedicure (voeten)
Manicure (handen)

Iedereen
Welkom

Susan behandelt alle soorten voetklachten op een vakkundige wijze en volgens de richtlijnen van ProVoet. Ook als u geen problemen heeft met uw voeten bent u van harte welkom voor een cosmetische behandeling, zoals bijvoorbeeld het lakken van teennagels, een verzorgende scrub of een ontspannende massage.

FAQ's

Hieronder een aantal veel gestelde vragen met bijbehorende antwoorden. Mocht uw vraag er niet tussen staan? Stel hem gerust door een e-mail te sturen en ik zal hem beantwoorden als ik kan.

1. Wat is een 'Hallux Valgus'?

Hallux Valgus, oftewel scheefgroei van de grote teen. Door het dragen van te smalle schoenen komen de tenen in de verdrukking, waardoor likdoorns kunnen ontstaan tussen de tenen.

2. Wat is een 'Stootnagel'?

Een stootnagel stoot tegen de teentop aan, meestal als gevolg van een trauma waarbij de nagel er (gedeeltelijk) vanaf is geweest. Doordat de nagel tegen de teentop aan stoot, krijgt deze een verstoorde groei, omdat de nagel niet verder kan groeien.

3. Wat is een 'Mycosenagel'?

Mycosenagels: in de volksmond kalknagels genoemd. Deze worden veroorzaakt door een of meerdere schimmels (mycosen). Deze schimmels gaan niet vanzelf weg en zijn erg besmettelijk, niet alleen voor u zelf, denk aan de huid en/of de andere teennagels, maar ook voor uw partner en overige gezinsleden. Uw pedicure kan u adviseren welke behandeling het best bij u past.

4. Wat zijn de gevolgen van het dragen van werkschoenen?

Werkschoenen zijn stevige schoenen met geringe flexibiliteit en ventilatie. Gevolg: eeltvorming (vaak onder de voorvoet en op de hielen) door zweetproductie en druk in de schoenen.

5. Wat zijn de gevolgen van het dragen van hoge hakken?

Het dragen van hoge hakken levert een hoge druk op voor de middenvoetsbeentjes. Hierdoor ontstaan er problemen aan spieren, pezen, banden en botten als gevolge van de onnatuurlijke stand van de voeten.

6. Wat zijn de gevolgen van het dragen van slippers?

Doordat de spieren hard moeten werken om de slippers aan de voeten te houden kunnen er problemen ontstaan zoals het “klauwen” van de tenen. Ook wikkelt de voet niet goed af bij het lopen wat overbelasting en irritatie kan geven aan pezen in de voet.

7. Wat zijn de gevolgen van sporten?

Natuurlijk is sporten gezond voor uw lichaam, maar ook bij het sporten vragen we veel van onze voeten. Door verhoogde druk en transpiratie kunnen problemen ontstaan zoals eelt, kloven, blaren of ingroeiende nagels. Goede verzorging van uw voeten is dan ook erg belangrijk.

8. Wat is het verschil tussen een wrat en een likdoorn?

Soms lijken ze qua uiterlijk veel op elkaar. Uw pedicure kan met een paar eenvoudige testen bepalen of het een wrat of een likdoorn is en de behandeling met u bespreken.